9. ročník vector award 2024

Súťaž vector award, zameraná na najlepšie aplikácie energetických reťazí vstupuje do svojho deviateho ročníka.

Každé dva roky hľadá spoločnosť igus kreatívne a jedinečné aplikácie energetických reťazí. Toto je už deviaty ročník súťaže, kde získajú ocenenia konštruktéri a projektoví manažéri za inovatívne a odvážne aplikácie energetických reťazí a káblov vyrobených z vysoko odolných plastov. Víťazi súťaže získajú peňažnú odmenu až do výšky 5 000 eur.

V súčasnej dobe čoraz väčšiu popularitu získavajú témy ako umelá inteligencia, strojové učenie a priemysel 4.0. Pozornosť ale treba venovať aj technickým aspektom, ktoré zostávajú často nepovšimnuté verejnosťou. Michael Blass, generálny riaditeľ pre systémy energetických reťazí v spoločnosti igus, zdôrazňuje, že inžinieri dosahujú neobyčajný pokrok aj v oblastiach ako správa káblov a reťazí v strojoch a systémoch. To si vyžaduje čoraz viac zručností a odborných znalostí zo strany konštruktérov.

Konkrétne, konštruktéri musia riešiť rôzne výzvy, ako sú bezpečné umiestnenia ťažkých hydraulických hadíc, ktoré sa pohybujú na veľké vzdialenosti, dátové káble schopné sledovať komplexné 3D pohyby v továrňach alebo reťazové a flexibilné káblové systémy, ktoré musia spĺňať vysoké požiadavky na čistotu v priestoroch výroby elektroniky. Taktiež sa snažia vyvinúť flexibilné káble, ktoré sa zmestia aj do tých najmenších inštalačných priestorov, sotva väčších ako škatuľka od cigariet. 

Spoločnosť igus udeľuje ceny Vector 2024, aby  ocenila technické inovácie, ktoré môžu mať zásadný vplyv na priemyselný sektor.

 

Tieto ceny budú udeľované v rôznych kategóriách:

Vector award 2024

  • Zlatý vector prinesie výhercovi vektorovú plaketu a finančnú odmenu vo výške až 5 000 eur.
  • Strieborný a Bronzový vector budú tiež odmenené finančnými odmenami vo výške 2 500 a 1 000 eur.
  • Zelený vector prinesie certifikát a odmenu vo výške 1 000 eur.

 

O víťazoch bude rozhodovať odborná porota zložená z odborníkov z oblasti vedy, priemyslu a médií...

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční na veľtrhu Hannover Messe 2024, ktorý sa koná od 22. do 26. apríla 2024 v Nemecku.

Pre viac informácií o víťazoch z minulého roka a prihláškový formulár do súťaže Vector award 2024, navštívte webovú stránku spoločnosti – www.igus/vector.sk

Súťaž Vector predstavuje tiež vynikajúcu príležitosť pre inžinierov, konštruktérov a celé spoločnosti, aby sa realizovali, a tým rozšírili svoje siete a získali nových zákazníkov. Preto neváhajte a podajte prihlášku do súťaže ešte dnes, uzávierka prihlášok je 9. februára 2024.

 

Víťazi vector award v roku 2022:

 

 

Vector award 2024