Firma HENNLICH postaví pri Martine areál za 2 milióny EUR

„Výstavba areálu je súčasťou novej stratégie významnejšie posilňovať našu pozíciu priemyselného distribútora pre podniky a výrobné závody na Slovensku. Naša firma už viac ako 20 rokov pôsobí v Bratislave, kde máme tiež vlastný areál. Rozhodli sme sa však postaviť ďalší v Košťanoch nad Turcom neďaleko Martina, ktoré sú pre nás strategicky položené. Veríme v ďalší rast slovenského priemyslu, kde sú našimi hlavnými zákazníkmi strojárske firmy, automobilky, podniky v chemickom priemysle či huty,“ povedal Pavel Šumera, konateľ spoločnosti HENNLICH, ktorá je súčasťou strojárskej skupiny HENNLICH pôsobiacej v 17 krajinách, najmä strednej a východnej Európy.

Celková plocha pozemkov, na ktorých nový areál vyrastie, predstavuje 10.000 metrov štvorcových. „Prvá etapa bude mať rozlohu zhruba 2.500 metrov štvrocových. Jej súčasťou bude administratívna časť, „inteligentné“ sklady, výrobná časť a tiež časť pre výskum a vývoj. V tomto roku plánujeme získanie všetkých potrebných povolení, začiatok výstavby prvej etapy a jej dokončenie v roku 2016,“ uviedol Pavel Šumera.

Dar pre miestnu škôlku


Firma HENNLICH a jej dodávateľ, nemecký výrobca plastových technických komponentov igus®, zároveň odovzdali miestnej materskej škole v Košťanoch nad Turcom peňažný dar 1000 EUR. Ten je súčasťou špeciálnej akcie, ktorou igus® oslavuje 50 rokov od svojho založenia a 30 rokov od výroby prvných klzných puzdier. Firma igus® pri tejto príležitosti vyslala na cestu okolo sveta špeciálne upravené vozidlo Smart, v ktorom viac ako 50 kovových klzných puzdier  nahradila plastovými. „Za každý kilometer prejdený vozidlom Smart na Slovensku sme my a igus® venovali materskej škole jedno euro. Spolu to teda za 500 prejdených kilometrov znamená 1000 EUR ,“ doplnil Pavel Šumera.

Spoločnosť HENNLICH  sa chce v martinskom regióne dlhodobo rozvíjať. „Chceme tu tiež viac rozvíjať aktivity, vďaka ktorým sme sa v roku 2013 stali finalistami súťaže Firma roku v Českej republike a zaradili sa na štvrté miesto v súťaži Zodpovedná malá firma ČR,“ doplnil konateľ firmy.